لیست اختراعات الياس افرا


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ ثبت: 1397/08/12
خلاصه اختراع:

فناوري نانو در طي سال‌هاي اخير در حال توسعه بوده و مواد مختلفي در محدوده ابعادي نانو ساخته و در حال توسعه مي‌باشند. از جمله موادي كه در ابعاد نانو ساخته شده و محصولات مختلفي مانند فيلم‌ها از آن‌ها تهيه مي‌شود، نانومواد آلي مانند نانوسلولز، نانوليگنوسلولز و ... مي‌باشند. براي ساخت فيلم از سوسپانسيون اين نانومواد از قيف بوخنر و فشار خلاء استفاده مي‌شود. به دليل بزرگ بودن سوراخ بوخنر، فشار به صورت يكنواخت در زير سطح فيلتر (مورد استفاده براي ساخت فيلم) پخش نشده و در نتيجه پراكنش ساختاري و شكل‌گيري فيلم غيريكنواخت شده و اين پديده، موجب ايجاد خطا در نتايج آزمون‌هاي مورد نظر براي تعيين ويژگي‌هاي فيلم توليد شده مي‌شود. در اين دستگاه از ظرف شكل‌گيري داراي شن و توري با منافذ ريز استفاده شده كه به صورت يكنواخت خلاء را بر فيلتر و سوسپانسيون ريخته شده بر روي آن انتقال مي‌دهد. در نتيجه اعمال يكنواخت فشار خلاء، آبگيري از سوسپانسيون يكنواخت شده و فيلمي با پراكنش ساختاري و شكل‌گيري يكنواخت بر روي فيلتر ساخته مي‌شود كه براي انجام آزمون‌هاي مربوطه، مناسب مي¬باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1398/06/07
تاریخ ثبت: 1399/04/11
مخترع/مخترعان: علي ابيض الياس افرا
خلاصه اختراع:

دستگاه متراكم سازي بايومس ليگنوسلولزي جهت توليد پلت و بريكت هاي سوختي كه در حوزه سوختهاي زيستي و تجهيزات فرآوري و بازيافت جهت استفاده از بايومس هاي ليگنوسلولزي به صورت كلي كاربرد داشته منجر به توليد پلت و بريكت سوختي از انواع پسماندهاي زيست توده اي ليگنوسلولزي مي شود. همچنين اختراع حاضر مي تواند در تمامي آزمايشگاه هاي فني- تحقيقاتي كه بر روي سوختهاي زيستي جامد پژوهش انجام مي دهند كاربرد داشته باشد. قابل ذكر است كه چنين دستگاه تحقيقاتي در هيچكدام از دانشگاهها و مراكز پژوهشي و صنعتي در كشور يافت نشد. عمده دستگاههايي كه به عنوان ماشين بريكت ساز در كشور وجود دارد از نوع صنعتي بوده كه اكثر آنها از روش اكسترودر جهت اعمال فشار و متراكم سازي استفاده مي كنند كه اين روش از معايب و مشكلات متعددي مانند مصرف انرژي و برق زياد و پيچيده بودن و عدم كنترل دقيق شرايط توليد برخوردار هستند. همچنين قابل ذكر است كه دستگاههاي صنعتي موجود فقط و فقط مي توانند بريكت يا فقط پلت توليد كنند و نكته مهم تر اينكه از دستگاههاي صنعتي نمي توان به عنوان دستگاه آزمايشگاهي جهت تحقيق و پژوهش استفاده نمود. در حالي كه در دستگاه اختراع شده علاوه بر مصرف انرژي پايين تر، مي توان با كنترل فشار و دماي اعمال شده در مقياس آزمايشگاهي و تحقيقاتي هم بريكت و هم پلت هاي مختلف از منابع ليگنوسلولزي متفاوت جهت تحقيق و پژوهش در حوزه سوختهاي زيستي جامد توليد نمود.

تاریخ اظهارنامه: 1398/06/07
تاریخ ثبت: 1399/04/23
مخترع/مخترعان: علي ابيض الياس افرا
خلاصه اختراع:

امروزه استفاده از انرژي زيست توده به عنوان چهارمين منبع فراوان انرژي پس از نفت، گاز و زغال سنگ توجه فرواني را در سطح جهان به خود اختصاص داده است. توليد يك سوخت جامد مناسب و متراكم شده يكنواخت داراي ويژگي¬هاي فيزيكي و با دوام و ويژگي¬هاي سوختي با انرژي حرارتي بالا از بايومس¬هاي ليگنوسلولزي به عنوان يكي از منابع پايدار انرژي و دوستدار محيط زيست و همچنين يكي از زمينه¬هاي گسترده پژوهشي در ميان مراكز تحقيقاتي لحاظ شده است. اختراع حاضر بريكت هاي سوختي زيستي باگاس تقويت شده با نانوسلولز و نانوليگنوسلولز كه در حوزه انرژي هاي تجديد پذير تعريف مي شوند مي توانند جهت مصرف به عنوان سوخت نيروگاههاي توليد همزمان برق و حرارت (CHP)، كوره هاي صنعتي و نيمه صنعتي مانند سفالگري و آجر پزي، بويلرهاي كارخانه هاي سيمان و قندوشكر، گرمايش بوسيله بخاري هاي خانگي و نيمه صنعتي، اجاق هاي مخصوص پخت و پز در مناطق روستايي و فاقد نفت و گاز به عنوان مصارف خانگي و ... كاربرد داشته باشند. از مزايا و نوآوري هاي اختراع حاضر نسبت به نمونه هاي ديگر مي توان به فاز نانومتري بايندرهاي نانوسلولز و نانوليگنوسلولز اشاره كرد كه باعث تشكيل يك شبكه نانويي در بستر بيوكامپوزيت اوليه بريكت هاي سوختي مي شوند كه با افزايش سطح تماس بيشتر باعث افزايش پيوند و انسجام ميان الياف شده كه در نهايت منجر به افزايش و بهبود پارامترهاي فني بريكت هاي سوختي مانند دانسيته، مقاومت فشاري، ارزش حرارتي، نرخ سوختن و ... مي گردند.

موارد یافت شده: 3